美国签证必答题:参考答案

所属专题:美国留学  来源:    要点:美国签证  
编辑点评: 赴美留学的最后一道坎便是美国签证,而往往会有学生在这一步被阻止前往美国留学的脚步。本文由笔者总结了20个美国面签最容易问的话题,并给出了个人的答案,供大家参考。

1) 对去美国的目的提问. What will you study in the United States? What will you do in USA? What are you going to study in USA? What are you going to do in USA? Are you going to study in USA? What do you want to study in USA?

ANS:I will study for my Ph.D in Mathematics in the University of Florida.

2) 对学习专业提问. What is your major? In what aspect of. your major will you study?

ANS:My major of undergraduate and graduate study is Applied Mathematics. I will continue to study Mathematics for my Ph.D. in the University of Florida. My specified field of study will be Algorithm and Mathematical Modeling.

3) 对现有学位提问. When/where did you get your BS/MS?

ANS:I got my Bachelor's degree in 1997 from Central University for Nationality. I will get my Master's degree in Mathematics in few days from Beijing Normal University.

4) 对现在的行为和地点提问. What/where are you studying now?

ANS:I am now studying for my Master's degree in Mathematics in Beijing Normal University.

5) 对留美时间提问 How long will you study in USA?

ANS:About 5 years. My future advisor said that if I work hard I can get my ph.D within a shorter time.

6) 对奖学金提问 Have you gotten any scholarship?

ANS:Yes. I have gotten teaching assistantship from the department.

7) 对学习计划提问 What do you do with your work for BS/MS/Phd?

ANS:I will take courses, teaching, do research,and finish my thesis in the area of Algorithm and Mathematical Modeling to get my Ph.d in Mathematics in 5 years.

8) 签证目的提问 What is your purpose for this visa?

ANS:I need a F-1 visa in order to study for my Ph.D degree in Mathematics in the University of Florida. I plan to finish my study in about 5 years and then come back to china.

9) 对背景提问 What is your academic background?

ANS:From 1993 to 1997 I studied in Central University for Nationality for my Bachelor's degree. Since September 1997 I have been studying in Beijing Normal University for my master's degree. I will graduate and get my Master's degree in few days.

10) 对美国学校提问 How do you know this Univ.?

ANS:University of Florida is a famous university in USA. I started to know about the University of Florida from my professor. He encourages me to pursue Phd degree in University of Florida because it has the most excellent professors in my field.

11) 对选校原因提问 Why do you choose this Univ.?

ANS:Firstly, University of Florida is one of famous universities in USA.There are large of numbers of excellent mathematicians in University of Florida. Secondly, the Department of Mathematics at University of Florida offers broad program in Mathematical Sciences, particularly in Applied Mathematics. There is an excellent mathematics faculty. Among the faculty are one Fields Medallist and a winner of the Moscow Prize, two of the most prestigious awards in the field of Mathematics Science. Thirdly, student can get careful advising and individual attention.

12) 对回国计划提问 What is your plan? What will you do after graduation?

ANS:I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling and finish my Ph.D study in Mathematics in the University of florida.Then I will come back to China and do research in the laboratory at Beijing Normal University. There are many theoretical subjects and practical projects supported by government and companies.

13) 对回国原因提问 Give me three reasons that you will come back to China?

ANS:Firstly, China is a developing country and needs large numbers of talents. So after getting Phd degree from USA, it will be very easy for me to find a good job in China and it is easier to have a higher position and become a leading scientist in my academic field in China. Secondly, I love my mother and farther. I owe them much and since I am their only son, the very least I can do for them is to look after them when they are old. I also have many friends and relatives here that I would not be able to leave behind. Thirdly, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

14) 对不回国原因提问 Can you explain why 90% Chinese students didn't come back?

ANS:There maybe many reasons.As a matter of fact, that used to be the reality. But things has been changing greatly during the recent years and much more students are coming back are coming back after they have finished their study. And, Chinese government has offering the priority for the students from USA to establish their professional careers. For example, ZhongGuanCun in Beijing and PuDong in Shanghai.

15) 对专业提问 Why do you like your major?

ANS: Firstly, I love mathematics. I won many different mathematical competition held in China. For example, in both National Junior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1990 and National Senior Middle School Student Mathematical Olympic Competition 1992, I won First Class Prize. I won National Second Class Prize in National College Student Mathematical Contest in Modeling 1996. Secondly, having experienced success and failure in my studies and research, I really feel that mathematics plays an important role in science and in practical life. A scientist who has not a good mathematical background cannot do research in depth. Given my future development, I decide to continue my mathematical study in depth.

16) 对选择美国提问 Why do you want to study in USA?

ANS: I can learn the latest knowledge in my field in USA. There are the best universities, the most excellent professors and the best education condition in the USA.

17) 对读博士提问 Why do you want to pursue a doctor's degree?

ANS:Firstly, I realized that undertaking the research offers many challenges, and it is necessary to expand my knowledge in mathematical field. My long range objective is to become a leading scientist in my field. Given my future development, I think a Ph.D is necessary for me to realize my career objective. So I decide to continue my mathematical study in depth. Secondly, it will be very easy for me to find a good job in any of the university or institute in china with my Ph.D got in the United States.

18) 对助学金提问 Why do you receive financial aid from this Univ.?

ANS:Yes. on the basis of the evaluation of my resume, personal statement, undergraduate transcripts, and gre toefl scores, the department give me teaching assistantship.

19) 对最困难的课提问 What is the difficult class do you have?

ANS:Probably Function Analysis. It is a course about advanced mathematics and requires high ability in abstract thinking and high technique in computation.

20) 对是否换专业提问 What's the difference between your major now and the major in USA?

ANS:They are not difference. Both of my undergraduate study and graduate study belong to mathematics. Just that my graduate study will be more detailed and advanced. And that I will specialize in Algorithm and Mathematical Modeling, which is a sub-area of Mathematics.

>>点击查看美国留学专题,阅读更多相关文章!

最新2022美国签证信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: