GRE数学 算术重点试题4

 来源:互联网    要点:GRE考试  
编辑点评: 新GRE改革以后,对于大家在数学部分的要求也有所提高了,不变的是,大家还是要重视基础部分的学习,在基础扎实的基础上提高自己解题的能力,本文为大家总结的是考试中的算术重点试题。

本篇主要是针对GRE数学考试算术方面的典型题目及答案。

31.The number of different prime factors of 48

The number of different prime factors of 72

答案:C

32.The number of different positive divisors of 12

The number of different positive divisors of 50

答案:C

33.The number that is as much greater than 63 as it is less than 101

84

答案:B

34. A K-number is a positive integer with the special property that 3 times its units’ digit is equal to 2 times its tens’digit.

The number of K-numbers between 10 and 99

答案:C

35.Of the following which is greatest?

A.1/2

B.7/15

C.49/100

D.126/250

E.1999/4000

答案:D

36.If n=pqr, where p,q, and r are three different positive prime numbers, how many different positive divisors does n have, including 1 and n?

A.3

B.5

C.6

D.7

E.8

答案:E

37.11*13*17*19*23

A decrease of 1 in which of the factors above would result in the greatest decrease in the product?

A.11

B.13

C.17

D.19

E.23

答案:A

38.Which of the following numbers is not the sum of three consecutive odd integers?

A.15

B.75

C.123

D.297

E.313

答案:E

39.A dresser drawer contains 15 garments. If 40 percent of those garments are blouses, how many are not blouses?

A.6

B.8

C.9

D.10

E.12

答案:C

40.If a certain company purchased its computer terminals for a total of $540,400 and each of the terminals was purchased for $350, how many terminals did the company purchase?

A.1,624

B.1,544

C.1,434

D.1,384

E.1,264

答案:B

每道题目都是关于GRE数学考试的典型题目,考生可以根据题目来复习知识点,这样更有针对性。  

最新2022GRE考试信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: