GRE数学代数重点例题(1)

 来源:互联网    要点:GRE数学代数  
编辑点评: GRE代数只要通过一段时间的复习巩固,一般难不倒我们中国同学。那么我们开始来攻坚GRE代数部分啦。小编给大家准备了GRE中典型的代数题型,希望能够帮助大家轻松应付GRE代数题。

1. Brand R coffee costs $3.25 per pound and brand T coffee costs $2.50 per pound.

The number of pounds of brand R in a mixture of brands R and T that costs $3.00 per pound.

1.2

答案:D

2.A manufacture packages soap powder in container of three different sizes. The amount of soap powder in a full large container could fill exactly 3 of the medium containers or exactly 5 of the small containers. If an equal number of small and larger containers are to be filled with the amount of soap powder that would fill 90 medium containers, how many small containers will be filled?

A.25

B.27

C.30

D.45

E.55

答案:A

3.A rectangular floor 18 feet by 10 feet is to be completely covered with carpeting that costs x dollars per square yard. In terms of x, how many dollars will the carpeting cost? (1 yard = 3 feet)

A.20x

B.28x

C.60x

D.180x

E.540x

答案:A

4. A widow received 1/3 of her husband’s estate, and each of her three sons received 1/3 of the balance. If the widow and one of her sons received a total of $60,000 from the estate, what was the amount of the estate?

A.$90,000

B.$96,000

C.$108,000

D.$135,000

E.$180,000

答案:C

5.At 9:00 a.m. train T left the train station and two hours later train S left the same station on a parallel track. If train T averaged 60 kilometers per hour and train S averaged 75 kilometers per hour until S passed T, at what time did S pass T?

A.2:00p.m

B.5:00p.m

C.6:00p.m

D.7:00p.m

E.9:00p.m

答案:D

6.The charge for a telephone call made at 10:00 a.m. from City Y to City X is $0.50 for the first minute and $0.34 for each additional minute. At these rates, what is the difference between the total cost of three 5-minute calls and the cost of one 15-minute call?

A.$0.00

B. $0.16

C. $0.32

D. $0.48

E. $1.00

答案:C

7.A consumer insulates a house with material bought at 20 percent off the list price of $370.If the consumer also receives a rebate of $25 from the manufacturer of the material, how much does the material cost the consumer、

A. $238

B.$240

C.$263

D.$271

E.$325

答案:D

8.What was the original price of an item if a discount of 20 percent reduced the price to $100?

A.$80

B.$120

C.$125

D.$150

E.$250

答案:C

9.Of the 400 cadets in a graduating class, 30 percent were women and, of these, 1/5 became instructors. If the number of men who became instructors was twice the number of women who became instructors, how many of the men became instructors?

A.120

B.48

C.40

D.24

E.20

答案:B

10. A company paid $500,000 in merit raises to employees whose performances were rated A,B, or C. Each employee rated A received twice the amount of the raise that was paid to each employee rated C; each employee rated B received 3/2 times the amount of the raise that was paid to each employee rated C. If 50 workers were rated A, 100 were rated B, and 150 were rated C, how much was the raise paid to each employee rated A ?

A.$370

B.$625

C.$740

D.$1,250

E.$2,500

答案:E

    你可能还感兴趣的相关文章

  • GRE数学代数重点例题(3)

    GRE代数只要通过一段时间的复习巩固,一般难不倒我们中国同学。那么我们开始来攻坚GRE代数部分啦。小编给大家准备了GRE中典型的代数题型,希望能够帮助大家轻松应付GRE代数题。

  • GRE数学代数重点例题(2)
最新2022GRE数学代数信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: