GRE数学算术类重点试题(2)

 来源:互联网    要点:GRE数学算术  
编辑点评: 算术也是GRE数学的重头戏之一,要复习GRE数学的算术类,不妨从下面的的典型例题开始吧。

算术也是GRE数学的重头戏之一,要复习GRE数学的算术类,不妨从下面的的典型例题开始吧。

11. Of the following, which is most nearly equal to 2/3?

A.3/4

B.5/6

C.7/9

D.11/15

E.15/21

答案:E

12. One month Mary used 1/6 of her monthly salary for a car payment and 1/4 more than the car payment for rent. What fraction of her monthly salary did Mary use that month for the car payment and rent combined?

A.5/24

B.3/8

C.5/12

D.1/2

E.7/12

答案:B

13.For which of the following pairs of integers is the least common multiple of the integers minus their greatest common divisor the greatest?

A.3,12

B.5,6

C.10,20

D.11,12

E.15,30

答案:D

14. X percent of 24 is 12

x

50

答案:C

15.When x+2 is divided by 5 the remainder is 3

The remainder when x is divided by 5

2

答案:B

16.In a list of numbers, the first number is 3, the second is 4, and each subsequent number is the sum of all the preceding numbers in the list. If the 20th number in the list is x, what is the 25th number in the list?

A.7x

B.16x

C.32x

D.35x

E.161x

答案:C

17.Which of the following numbers is both a factor of 48 and a multiple of 6?

A.2

B.8

C.12

D.16

E.18

答案:C

18.The least common denominator of 1/2,1/3,and1/4

      15

答案:B

19.If r and s are positive integers, each greater than 1, and if 11(s-1)=13(r-1), what is the least possible value of r+s?

A.2

B.11

C.22

D.24

E.26

答案:E

20.When integer n is divided by 9, the remainder is 2.

The remainder when n is divided by 3

2

答案:C

最新2022GRE数学算术信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: