GRE数学算术类重点试题(1)

 来源:互联网    要点:GRE考试  
编辑点评: 算术也是GRE数学的重头戏之一,要复习GRE数学的算术类,不妨从下面的的典型例题开始吧。

算术也是GRE数学的重头戏之一,要复习GRE数学的算术类,不妨从下面的的典型例题开始吧。

比较大小

A. If the quantity in column A is greater;

B. If the quantity in column B is greater;

C. If the two quantities are equal;

D. if the relationship cannot be determined from the information given.

题目:

1.How many positive whole numbers less than 81 are not equal squares of whole numbers?

A.9

B.70

C.71

D.72

E.73

答案:D

2. 23(784)

24(783)

答案:B

3.A printer numbered consecutively the pages of a book, beginning with 1 on the first page. In numbering the pages, he printed a total of 189 digits.

The number of pages in the book

100

答案:B

4. m,p, and x are positive integers and mp=x.

m

x

答案:D

5.n=7*193

The number of distinct positive factors of n

10

答案:B

6.Seven is equal to how many thirds of seven?

A.1/3

B.1

C.3

D.7

E.21

答案:C

7.How many positive integers less than 20 are equal to the sum of a positive multiple of 3 and a positive multiple of 4?

A.2

B.5

C.7

D.10

E.19

答案:D

8.5/2 percent of 1120

22*7

答案:C

9.The figure above consists of 25 squares. If the figure were folded along the dotted diagonal to forn a flat triangle, then 26 minus the number in the square that would coincide with the square containing 26 would be

A.13

B.14

C.15

D.16

E.17

答案:D

10.What is the remainder when 63 is divided by 8?

A.5

B.3

C.2

D.1

E.0

答案:E

最新2022GRE考试信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: