GRE数学真题部分7

 来源:互联网    要点:GRE考试  
编辑点评: GRE考试的数学部分不是GRE考试中最难的一部分,但是大家还是需要打好基础,认真复习才会获得好成绩。本文为大家汇总了往年的一些数学真题,掌握真题是最重要的,大家可以针对GRE数学真题进行复习。

请同学们看下面的例题: 

Monday, November 26, 2007

1. In xy coordinate a square is drawn by connecting y, x, -y and -x coordinate. The area of the square is 36.

Col A:Distance between the center of the coordinate and the point in –y coordinate

Col B: 2.4

2. x is multiple of 3 and 3x has unit digit 7.

Col A: x

Col B: 69

Ans: D

3. In a company there are 54 members. If wednesday has more numbers of birthdays then what is the least number of birthdays on wednesday?

A. 6

B. 7

C. 8

D. 9

E. 10

Ans: D

4. x and y are positive integers.

Col A: remainder when xy+x(y+2) is devided by 2.

Col B: 0

Ans: C

5. |J+2|<3 and (k-1)^2=16

Col A: jk

Col B: 15

Ans: B

6. If x-x/2-x/4-x/8 = 16 find x?

Ans: 128

7. A price of product x is increased by p% to give new price y and then price of y is reduced by r% to give original price.

Col A: p

Col B: r

Ans: A

8. A label of vertical width w is stick on a cylinderical vessel with area A(some number) and height 10cm.

Cola: w

Colb: 4.5

Ans: D

9. A circle was given with radius 6, it contained a shaded area. The degree measure of the unshaded area was 260. Find the area of

shaded region.

Ans:10pie

10. There is a circular water fountain of Diameter 12m. The wall of the tank has a width of 2m. If the thickness of the fountain is 0.06m, what is the volume of the concrete used in constructing the tank?

Ans: 1.68pi cu.m

11. 3^(4n+1) divided by 10

Col A: Remainder

Col B: 0

12. x1, x2, x3, x4 & x5 are the events Rate of occurance of them are r1, r2, r3, r4 & r5

E = x1r1+x2r2+x3r3+x4r4+x5r5/(x1+x2+x3+x4+x5)

x1=r1=1

x2=r2=2

x3=r3=3

x4=r4=4

x5=r5=5. Find E?

Ans: 11/3

13. Given ax^2+bx+c=0, (2x+3)(2x-3)=0

Col a:a+b+c

Col b: -5

Ans: C

14. Given average(arithmetic mean) of t,u,v is x.

Col a:arithmetic mean of t,u,v and x

Col b:x

Ans: C

15. Col a: (-2)^-5

Col b: 1

Ans: B

最新2022GRE考试信息由沪江留学网提供。

请输入错误的描述和修改建议,建议采纳后可获得50沪元。

错误的描述:

修改的建议: